30 Gusht 2018, 14:21

'They want to frighten me', Klodiana Lala speaks after the Kalashnikov attack at home

'Duan të më frikësojnë', Klodiana Lala flet pas sulmit me kallashnikov në shtëpi

XING

'Duan të më frikësojnë', Klodiana Lala flet pas

Në orët e para të mëngjesit të sotëm është sulmuar me breshëri automatiku shtëpia e prindërve të gazetares investigative Klodiana Lala të cilën ajo e ka si shtëpi të dytë pas aty lë vajzat e saj. Plumbat kishin prekur muret e shtëpisë, kasën e derës së jashtme dhe kanë thyer xhamat.

'Duan të më frikësojnë', Klodiana Lala flet pas

Zyra e shtypit të UGSH-së, njofton se Lala ka thënë se sulmi është një tentativë e pastër për të frikësuar atë dhe ka ndodhur për shkak të detyrës së saj si reportere.

Reagimi:

UGSH dënon ashpër sulmin ndaj banesës së gazetares Klodjana Lala

Deklaratë e Unionit të Gazetarëve Shqiptarë

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë denoncon me forcë sulmin e kryer në banesën e reporteres së njohur Klodiana Lala në mëngjesin e ditës së sotme.

Vetë gazetarja Klodjana Lala, i tha zyrës së shtypit të UGSH-së se sulmi është një tentativë e pastër për të frikësuar atë dhe ka ndodhur për shkak të detyrës së saj si reportere.

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë ka mësuar se ngjarja është e rëndë dhe serioze, pasi ndaj banesës së koleges sonë është derdhur një breshëri me plumba, duke rrezikuar jetën e pjesëtarëve të familjes së saj prindërore.

UGSH i bën thirrje Policisë së Shtetit që urgjent të hetojë ngjarjen dhe të dërgojë autorët para drejtësisë, pasi çdo vonesë do të ndikojë edhe më shumë në acarimin e klimës së lirisë së shprehjes në Shqipëri.

Policia nuk duhet të merret me detaje që çorodisin më shumë opinionin por të gjejë autorin ose autorët e kësaj ngjarjeje shumë të rëndë.

Kur sulmohet lajmësi, rrezikohet rëndë një nga të drejtat themelore kushtetuese. UGSH është në kontakt intensiv me organizmat ndërkombëtare në Shqipëri për të kërkuar një angazhim sa më aktiv në mbrojtje të gazetarëve.

Ne u bëjmë thirrje institucioneve shqiptare që nga Presidenti i Republikës, Kryeministri dhe veçanërisht Ministria e Brendshme të reagojnë menjëherë duke dënuar ashpër sulmin dhe të merren në mbrojtje reporterët.

Zyra e shtypit e UGSH

'Duan të më frikësojnë', Klodiana Lala flet pas

'Duan të më frikësojnë', Klodiana Lala flet pas

'Duan të më frikësojnë', Klodiana Lala flet pas