21 Dhjetor 2023, 00:07

8 arsyet pse ti nuk po gjen dashurinë

XING

8 arsyet pse ti nuk po gjen dashurinë

Në rrugëtimin e jetës sonë, një synim i përbashkët që na bashkon të gjithëve është ai i dashurisë. Shumica prej nesh duan të gjejnë një partner jete, dikë me të cilin mund të ndajmë një shtëpi, dikë me të cilin mund të rritemi dhe të përjetojmë pjesën tjetër të viteve tona së bashku. Është diçka për të cilën ne përpiqemi, por nuk është njësoj për të gjithë.

Duke pasur kontroll mbi jetën tuaj të dashurisë do të eliminonte shumë stresin e përfshirë. Ndërsa kjo mund të mos jetë plotësisht e mundur (nuk mund t'i kontrolloni njerëzit e tjerë, sigurisht), ka gjëra që mund të bëni për t'ju dhënë një kuptim më të mirë të pikave tuaja të forta romantike, si dhe një pasqyrë për të ardhmen tuaj romantike.

Kushdo që ka qenë ndonjëherë beqar për një periudhë të gjatë kohore e di se mund të jetë shumë dëshpëruese. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse duhet të shikoni çiftet e lumtura rreth jush të lulëzojnë. Mos u shqetësoni, nuk po mbeteni pas, mund të ketë arsye pse mbeteni pa partner.

Më poshtë janë vetëm disa shembuj të arsyeve shpirtërore pse mund të mos e gjeni dashurinë aq shpejt sa keni shpresuar.

1.Mësime Karmike - Përpjekjet tuaja në dashuri mund të jenë dëshmi e një barre të kaluar ose të keqbërjes për të cilën ju ende po paguani çmimin. Mendoni për marrëdhëniet tuaja të kaluara, a keni bërë ndonjëherë një gabim të madh kundër një partneri më parë? A e keni tradhtuar ndonjëherë besimin e tyre apo keni bërë diçka pas shpine?

Marrja në konsideratë e komenteve ose kritikave të së kaluarës (nëse keni ndonjë) nga partnerët e kaluar mund të jetë një mënyrë e mirë për të reflektuar dhe përmirësuar veten për marrëdhëniet që do të vijnë.

2.Udhëtimi juaj i dashurisë për veten - Problemet e vetëbesimit, për fat të keq, janë mjaft të zakonshme. Ne mund të kalojmë vite dhe vite duke u përpjekur ta duam veten. Edhe pse nuk është e qëllimshme, ajo sasi e urrejtjes në zemrën tuaj, edhe kur e ke për veten, mund të jetë ajo që ju pengon të gjeni dashurinë e vërtetë romantike.

Kjo nuk do të thotë se duhet të jeni 100% të sigurt gjatë gjithë kohës, por të paktën duhet të mësoni të shihni cilësitë tuaja pozitive. Nëse besoni se nuk ka asgjë të mirë për ju, atëherë si do t'i besoni një partneri kur ai thotë se ju do? A është një marrëdhënie e drejtë nëse nuk mund t'u besoni gjërave të bukura që thonë për ju?

3.Energji të gabuara - Për ta thënë thjesht, ndonjëherë energjia është thjesht e fikur. Ndoshta ka pasur shumë stresorë në jetën tuaj kohët e fundit, ose zemra juaj nuk ka qenë aq e hapur sa mund të ishte. Ky lloj grindjeje e brendshme mund t'i largojë energjitë tuaja. Bëni ushtrime shpirtërore të krijuara për të ndihmuar në rikthimin e energjive tuaja vibruese në gjendjen e tyre të zakonshme. Vetëm atëherë do të filloni të shihni perspektiva më të mira.

4.Gjithashtu mund të mos jetë koha juaj. Edhe nëse ka kaluar një kohë, edhe nëse keni qenë tashmë të duruar, nëse vërtet ndiheni sikur asnjë nga këto elemente të tjera nuk zbatohet, thjesht mund t'ju duhet të vazhdoni të prisni. Shpirti juaj binjak është në rrugën drejt jush. Nëse nuk ka asgjë për të ndryshuar, atëherë gjithçka që mund të bëni është të prisni.

Ndërkohë, nuk ka asgjë që thotë se nuk mund të punoni për të përmirësuar disa praktika të mira marrëdhëniesh. Vazhdoni të jeni të hapur, komunikoni qartë dhe jini gjithmonë të sinqertë. Në këtë mënyrë, kur më në fund të vijë koha, këto gjëra do të ndihen të natyrshme. Do të jeni një partner shembullor.

5.Qëndroni gjithmonë në zonën tuaj të rehatisë: Nëse nuk kaloni kurrë përtej asaj me të cilën jeni rehat, si mund të prisni të takoni dikë të ri? Lidhja juaj e përsosur është atje përtej sferës suaj të familjaritetit.

6.Nuk lëviz nga ish-at: Kjo është mjaft e vetë-shpjegueshme. Nëse nuk mund të lini dashuritë e kaluara, nuk do të jeni në gjendje të rrëmbeni dashuri të reja.

7.Pikëpamjet idealiste të dashurisë: Nëse keni vetëm një pamje të një marrëdhënieje në mendjen tuaj, një pamje të përsosur, ëndërrimtare dhe idilike, nuk do të jeni kurrë gati për realitetin e dashurisë.

8.Standarde jashtëzakonisht të larta: Të kesh standarde të larta nuk është domosdoshmërisht e keqe, por ka një kufi. Të gjithë kanë të meta, nëse nuk mund ta pranoni këtë në një partner, nuk jeni gati për dashuri.

Mënyra se si mund të tërhiqni dashurinë në jetën tuaj:

Tani që problemet janë identifikuar dhe ju mund të punoni mbi to, çfarë tjetër mund të bëni për të tërhequr dashurinë në jetën tuaj?

Vendosni synime: Si me çdo qëllim në jetë, ju duhet të vendosni objektiva. Mund të jetë diçka si 'Unë do të dal këtë fundjavë dhe do të flas me dikë të ri'.

Kultivoni dashurinë për veten: Dashuria për veten do t'ju ndihmojë të hapni dyert për shumë mundësi të tjera për dashuri, si dhe të thelloni dashurinë që keni tashmë për të tjerët.

Teknikat e vizualizimit: Kjo është një formë meditimi që ju kërkon të imagjinoni atë që dëshironi më shumë në mënyrë që të mund ta shfaqni atë në ekzistencë. Kjo do t'ju ndihmojë gjithashtu të vendosni se çfarë dëshironi me të vërtetë nga një marrëdhënie dhe si dëshironi që ajo të duket dhe të ndjehet.

Kërkoni mbështetje: Flisni me miqtë tuaj ose anëtarët e dashur të familjes për vështirësitë tuaja dhe se si ju bën të ndiheni mungesa e romancës. Një perspektivë e jashtme nga dikush të cilit i besoni mund të ofrojë njohuri të shkëlqyera.

Besojini kohës hyjnore: Kini besim se koha juaj do të vijë. Të presësh që të arrijë nuk është e lehtë, por ia vlen.