27 Korrik 2023, 16:37

Italy bans couples from having children from foreign surrogate mothers

Italia ndalon çiftet të kenë fëmijë nga nëna surrogate të huaja

XING

Italia ndalon çiftet të kenë fëmijë nga nëna

Dhoma e ulët e parlamentit italian ka miratuar një projektligj që synon të ndalojë çiftet të kenë fëmijë nga nëna surrogate të huaja.

Projektligji, i cili mbështetet nga koalicioni qeverisës i kryeministres Meloni, tani duhet të miratohet nga dhoma e lartë, domethënë Senati, raportoi Reuters.

Masa është pjesë e agjendës social-konservatore të qeverisë në Romë dhe sipas saj, çiftet do të rrezikonin dënimet me burg nëse do të përdornin opsionin e zëvendësimit edhe në vendet ku është e ligjshme.

Surrogacia është e ndaluar në Itali që nga viti 2004.

Qeveria e Melonit urdhëroi gjithashtu këshillat e qytetit të ndalojnë regjistrimin e fëmijëve të çifteve të të njëjtit seks.

Burimi: abcnews