6 Shkurt 2023, 16:44

Studiuesi sizmik e kishte parashikuar tërmetin në Turqi tre ditë më parë

XING

Studiuesi sizmik e kishte parashikuar tërmetin në Turqi tre ditë

Një tërmet i fuqishëm goditi sot Turqinë dhe Sirinë duke shkaktuar mbi 1 mijë të vdekur dhe qindra të plagosur. Një studiues sizmik, Frank Hoogerbeets duket se e kishte parashikuar tri ditë më parë tërmetin.

“Herët apo vonë do të ketë një tërmet rreth 7.5 në rajonin e Turqisë jugore dhe në Jordani të Sirisë”, shkroi ai në Twitter.

Studiuesi sizmik e kishte parashikuar tërmetin në Turqi tre ditë

Një antropolog armen shkroi se “Hoogerbeets i parashikon tërmetet bazuar në modelet e gjeometrisë hënore dhe planetare dhe megjithëse shumë nga profetizimet e tij kanë dalë boshe, disa të tjera, e veçanërisht ky i fundit për një lëkundje shkatërrimtare në kufirin turko-sirian ishte jashtëzakonisht i saktë”.