12 Gusht 2019, 13:31

All eyes on the sky today, here's where you can see the meteor shower

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e meteorëve

XING

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e

Sot mes natës së 12 dhe 13 gushtit është dita e përcaktuar kur ndodh magjia në qiell, një shi meteorësh që do të dhurojë spektakël .Kulmi do të shënohet rreth orës 22 të mbrëmjes, aq sa do të mund të shihen deri në 50 meteorë në orë. 

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e

Për të admiruar yjet që bien më mirë, duhet zgjedhur një vend i errët, larg nga qytetet, e nëse është e mundur në lartësi.

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e

Këtë vit hëna nuk do të ndihmojë aspak pasi do të ndriçojë në netët kur do të mund të shihet fenomeni. Astronomët sugjerojnë se duhet parë në drejtimin veri lindje, në natë të plotë, kur hëna ka perënduar.

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e

Në të vërtetë, nuk bëhet fjalë për yje të vërteta, por për mbetjet e perseidi, që e kanë origjinën nga kometa suift-tuttle, e zbuluar në 1862 nga astronomi italian Giovani Vrginio Schiaparelli.

Burimi: Top Channel

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e

Të gjithë sot sytë nga qielli, ja kur mund ta shihni shiun e