6 Korrik 2023, 13:51

Hapet testamenti i Berluskonit, kujt ia la pasurinë ish kryeministri italian

Hapet testamenti i Berluskonit, kujt ia la pasurinë ish kryeministri italian

XING

Hapet testamenti i Berluskonit, kujt ia la pasurinë ish kryeministri

Pak javë më parë, Silvio Berluskoni ndërroi jetë në një nga spitalet e Milanos pas një lufte të gjatë me një sëmundje të rëndë. Ditën e djeshme, është hapur edhe testamenti në praninë e disa dëshmitarëve, ku të pranishëm ishin avokati i firmës dhe konsulenti i grupit Fininvest, presidenti kontabilist i Holding Grup. Ndërkohë, pak më vonë është hapur testamenti për herë të dytë dhe të pranishëm kanë qenë familjarët e Berluskonit.

Kështu, familjarët e tij kanë mësuar se si është ndarë pasuria që babai i tyre i ndjerë tashmë ka lënë. Kompanitë e ish-kryeministrit janë lënë në zotërimin e fëmijëve të tij.

Pier Berluskoni dhe Marina Berluskoni kanë marrë të gjitha aksionet e disponueshme të Fininvest ndërkohë që Marina është aktualisht presidente e Holding. Ndërkohë, Berluskoni nuk e ka ndarë se kush nga fëmijët e tij do të ketë të drejtën për të pasur kontroll dhe kompaninë e ka ndarë në mënyrë të barabartë, por do të jetë noteri ai që do të zbatojë ligjin.

Partnerja e Berluskonit, Marta Fashina ka marrë 100 milionë euro pasuri. Prej vitesh ata kanë qenë në një marrëdhënie së bashku. Të njëjtën shumë, Berluskoni ia ka lënë edhe vëllait të tij 73-vjeçar, Paolo Berluskoni ndërkohë që 30 milionë euro ka marrë miku i tij më i mirë, Marselo Del’Utri.

Hapet testamenti i Berluskonit, kujt ia la pasurinë ish kryeministri