16 Qershor 2023, 15:12

Model: They wish me death just from my eyebrows

Modelja: Më urojnë vdekjen vetëm prej vetullave të mia

XING

Modelja: Më urojnë vdekjen vetëm prej vetullave të mia

Një modele e njohur me emrin Sophia Hadjipanteli, 26 vjeç, ka ndarë disa nga komentet e neveritshme që merr çdo ditë.

Sophia inkurajon njerëzit të pranojnë gjëra rreth vetes që shoqëria u thotë të mos i bëjnë, por ajo tregon se i kanë uruar edhe vdekjen për shkak të vetullave të saj.

Modelja: Më urojnë vdekjen vetëm prej vetullave të mia

Modelja greko-qipriote amerikane, e cila fitoi vëmendjen në Britaninë e Madhe në vitin 2017 kur u shfaq në shfaqjet e modës gjatë Javës së Modës në Londër, po përpiqet të normalizojë vetullat e saj por jo të gjithë e kanë pranuar misionin e saj.

Sophia tani ka mbi gjysmë milioni ndjekës në Instagram dhe ka punuar me marka të modës në të gjithë botën, nga Jean Paul Gaultier te Christian Louboutin dhe Hugo Boss.

Modelja: Më urojnë vdekjen vetëm prej vetullave të mia

Pavarësisht se ishte një sukses i madh, Sophia ka pranuar se merr "komente urrejtjeje çdo ditë".

Modelja, e cila tani jeton në Londër, pranoi në një bisedë për Daily Star se njerëzit nuk janë mësuar të shohin "dikë të pranojë dhe të tregojë diçka ndryshe"

Modelja: Më urojnë vdekjen vetëm prej vetullave të mia

Ajo tha: "Mendoj se për shumë njerëz, i shqetëson kur më shohin të bëj diçka që nuk mund ta bënin kurrë për shkak të kushtëzimit të tyre ndaj një forme bukurie. Njerëzit më thonë të vdes kaq shumë herë në internet, gjë që është e trishtueshme. Megjithatë, në fund të fundit, nëse po normalizoj diçka si vetullat, atëherë shpresojmë që një ditë brezat e ardhshëm të mos marrin kritika aq të ashpra sa unë tani, sepse do të jetë më e zakonshme. Unë nuk e bëj këtë për vëmendje; e bëj këtë sepse më pëlqen si duket. Nuk mendoj se është vendi i dikujt tjetër që të përpiqet të mos më respektojë për të ndryshuar."

Modelja: Më urojnë vdekjen vetëm prej vetullave të mia