18 Dhjetor 2022, 14:00

Braziliani thyen rekordin botëror, mori pjesë në 11 turne të Kupës së Botës

XING

Braziliani thyen rekordin botëror, mori pjesë në 11 turne të

Një dentist 75-vjeçar Daniel Sbruzzi, nga Taubaté, São Paulo, Brazil, ka marrë pjesë pothuajse në çdo Kupë Botërore që është zhvilluar në 44 vitet e fundit (Spanja 1982 është e vetmja që i ka munguar).

Pasi udhëtoi në Katar për Kupën e Botës, Daniel ka vendosur një rekord për më shumë turne të Kupës së Botës FIFA të ndjekur nga një individ.

Braziliani thyen rekordin botëror, mori pjesë në 11 turne të

Përkushtimi i Danielit për të mbështetur ekipin kombëtar të Brazilit e ka çuar atë në të gjithë botën. 

Braziliani thyen rekordin botëror, mori pjesë në 11 turne të

Sbruzzi po planifikon të kryesojë rekordin e tij duke marrë pjesë në Kupën e Botës 2026, e cila do të organizohet bashkërisht nga Kanadaja, Meksika dhe Shtetet e Bashkuara.

Braziliani thyen rekordin botëror, mori pjesë në 11 turne të