4 Gusht 2023, 15:35

Celine Dion in serious health condition, there is no medicine for the disease

Celine Dion në gjendje të rëndë shëndetësore, nuk ka ilaç për sëmundjen

XING

Celine Dion në gjendje të rëndë shëndetësore, nuk

Celine Dion vuan nga sindroma e personit të ngurtë (stiff person syndrome), një gjendje e rrallë neurologjike që mund të marrë vite për t’u diagnostikuar dhe për të përshtatur trajtimin. Është e pashërueshme dhe rezulton në spazma të pakontrollueshme të muskujve.

Duke folur për Le Journal de Montreal motra e Celine, Claudette tha se për kengetaren po kujdeset motra e tyre Linda dhe ajo po konsultohet me specialistët e fushës.

“Nuk mund të gjejmë asnjë ilaç që funksionon, por të kesh shpresë është e rëndësishme. Sinqerisht mendoj se ajo më së shumti ka nevojë të pushojë. Ajo gjithmonë shkon mbi dhe përtej [kur performon], gjithmonë përpiqet të jetë më e mira dhe në krye. Në një moment, zemra dhe trupi juaj po përpiqen t’ju thonë diçka. Është e rëndësishme ta dëgjosh atë”, tha motra e këngëtares.

Megjithatë, Celine ka “dëgjuar sa më shumë studiuesit më të mirë në fushën e kësaj sëmundjeje të rrallë” dhe familja “beson” se ajo një ditë do të gjejë një mjet rehabilitimi që do t’i lejojë të rikthehet në skenë.