6 Gusht 2018, 23:11

On August 10 the desires are fulfilled, what a spectacle you will see in heaven

Më 10 gusht plotësohen dëshirat, ja ç'spektakël do shihni në qiell

XING

Më 10 gusht plotësohen dëshirat, ja ç'spektakël

Më 10 gusht të gjithë do i ngrejnë sytë lart nga qielli për të admiruar yjet që bien, një fenomen i quajtur Perseids ose siç njihet ndryshe Lotët e Shën Lorencit e që ndodh çdo vit në gusht. Fenomeni lidhet me martirin Shën Lorenci dhe 10 gushti është dita e tij. Kur Toka kalon pranë kryqëzimit të orbitës së saj me kometën Swift-Tuttle ajo lëshon këtë re yjesh dhe bën trajektoren rreth diellit. Copat e yjeve digjen dhe lëshojnë në qiell bishtin mahnitës. 

Ekspertët tregojnë se këtë vit kushtet do të jenë ideale për t'i vrojtuar yjet që bien. Më mirë ato do të vrojtohen larg dritave të qyteteve, në vende të errëta dhe në gjysmën e dytë të natës. Gjithashtu rënia e yjeve personifikon edhe shprehjen e dëshirave kështu që mos harroni datën 10 gusht.