5 Prill 2022, 18:43

Rama jep lajmin e madh: Duke nisur nga data 1 Gusht...

Rama jep lajmin e madh: Duke nisur nga data 1 Gusht...

XING

Rama jep lajmin e madh: Duke nisur nga data 1 Gusht...

Kryeministri Edi Rama ka dhënë një lajm të mirë për të gjithë shqiptarët që jetojnë në Kanada. Ai ka njoftuar se duke nisur nga data 1 gusht 2022 hyn në fuqi marrëveshja për njohjen reciproke të Sigurimeve Shoqërore mes Shqipërisë dhe Kanadasë.

Kjo marrëveshje u jep të drejtë qytetarëve të gëzojnë të gjitha përfitimet e kontributeve të tyre për pensionet.

"Kanadaja përfundoi procedurat e brendshme për hyrjen në fuqi të Marrëveshjes për njohjen reciproke të Sigurimeve Shoqërore me Shqipërinë.

Kjo marrëveshje, e cila hyn në fuqi në 1 gusht 2022, u jep të drejtë qytetarëve të gëzojnë të gjitha përfitimet e kontributeve të tyre për pensionet", ka njoftuar Rama.