8 Korrik 2023, 00:34

Rita Ora talks about the Albanian mentality: We stand up, we don't give up

Rita Ora flet për mentalitetin shqiptar: Ne ngrihemi, nuk dorëzohemi

XING

Rita Ora flet për mentalitetin shqiptar: Ne ngrihemi, nuk dorëzohemi

Këngëtarja shqiptare me famë botërore, Rita Ora, ka folur së fundmi në një intervistë për The Telegraph, për albumin e saj më të ri në ardhje, si dhe për sfidat që e kanë përshkruar në rrugën drejt suksesit.

Ora ka qenë në lëvizje për 11 vjet, që kur ajo arriti të ketë tri këngë në vendin e parë në top-listën zyrtare të Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2012.

“Muzika është në gjithçka që bëj. Muzika është ëndrra”, thekson Rita. Pjesa tjetër, sipas nënkuptimit, është vetëm ajo që një vajzë duhet të bëjë për të qëndruar në krye në një epoke kur fansat “presin me siguri më shumë” nga yjet e tyre të preferuar. “Nëse nuk vjen nga ju”, thotë Ora, “ata thjesht do ta marrin diku tjetër”.

Rita Ora mbetet shumë e lidhur me prindërit e saj.

“Ishte thjesht dashuri dhe qëndrueshmëri në shtëpinë tonë”, thotë ajo. “E gjitha kishte të bënte me të qenit i/e sjellshëm/e, të respektueshëm dhe të punonje sa më shumë”, tha Rita kur u pyet për familjen.

Dhe ajo është gjithashtu krenare për trashëgiminë e saj familjare.

“Mamaja ime thoshte: ‘Ti je një nga unë, e ke gjakun tim në venat e tua’”, kujton Ora. “Është një mentalitet shqiptar i Evropës Lindore: çfarëdo që të ndodhë, ngrihuni, vazhdoni të mos dorëzoheni. Vazhdoni të ecni dhe vazhdoni të lulëzoni”, thotë Rita për The Telegraph.