7 Korrik 2023, 01:20

Spain will give 20,000 euros to every young person after they turn 18

Spanja do i japë 20 mijë euro çdo të riu pasi të mbushë 18 vjeç

XING

Spanja do i japë 20 mijë euro çdo të riu pasi të

Ministrja spanjolle e Punës, Yolanda Diaz ka propozuar një skemë për të trajtuar pabarazinë sociale. Skema përfshin dhënien e 20 mijë euro për të rinjtë, të cilët mbushin 18 vjeç dhe mund t’i shpenzojnë për studime, trajnime ose hapje biznesi.

Sipas platformës së ministres, e cila shpalli strategjinë përpara zgjedhjeve të përgjithshme të jashtëzakonshme në Spanjë, të cilat do të mbahen më 23 korrik, nisma do të kushtonte 10 miliardë euro, të cilat do të mblidheshin nga taksat e të pasurve.

Siç u tha, qëllimi është garantimi i mundësive të barabarta për të gjithë, pavarësisht prejardhjes familjare apo të ardhurave.

Pagesat, të cilat do të fillojnë kur të rinjtë të mbushin 18 vjeç dhe do të zgjasin deri në moshën 23 vjeç, do të shoqërohen me mbështetje administrative për të ndihmuar njerëzit të studiojnë, trajnohen ose të fillojnë bizneset e tyre.

Ministrja Diaz, e rritur në një familje komuniste, tha se ajo vetë nuk mund të ndiqte ëndrrat e saj për t’u bërë inspektore punësimi, sepse nuk kishte para të mjaftueshme për të studiuar, pasi vjen nga një prejardhje e klasës punëtore.