22 Qershor 2023, 21:46

The 5 members of the lost submarine are confirmed dead

Konfirmohen të vdekur 5 anëtarët e nëndetëses së humbur

XING

Konfirmohen të vdekur 5 anëtarët e nëndetëses së

Të pesë anëtarët në bordin e nëndetëses së zhdukur Titan kanë vdekur, tha kompania që operon nëndetësen në një deklaratë.

“Tani besojmë se CEO ynë Stockton Rush, Shahzada Dawood dhe djali i tij Suleman Dawood, Hamish Harding dhe Paul-Henri Nargeolet, fatkeqësisht kanë humbur,” thuhet në një deklaratë të OceanGate.

“Këta njerëz ishin eksplorues të vërtetë që ndanin një frymë të veçantë aventure dhe një pasion të thellë për të eksploruar dhe mbrojtur oqeanet e botës. Zemrat tona janë me këta pesë shpirtra dhe çdo anëtar të familjeve të tyre gjatë kësaj kohe tragjike. Ne pikëllojmë humbjen e jetës dhe gëzimin që ata sollën për të gjithë ata që njihnin.”

Konfirmohen të vdekur 5 anëtarët e nëndetëses së

Në një konferencë shtypi minuta më vonë, Admirali John Mauger – i cili drejton kërkimin – konfirmoi se një automjet i drejtuar nga distanca kishte zbuluar konin e bishtit të nëndetëses së zhdukur, afërsisht 1600 metra nga harku i Titanikut në fund të detit.

Mbetjet shtesë u gjetën aty pranë, ndërsa z.Mauger shtoi: “Në konsultim me ekspertë nga brenda komandës së unifikuar, mbetjet janë në përputhje me humbjen katastrofike të dhomës së presionit. Në emër të Rojës Bregdetare të SHBA dhe të gjithë komandës së unifikuar, unë u ofroj ngushëllimet më të thella familjeve.”