16 Qershor 2023, 20:14

'The film resembled his life', Robert Ndrenika talks about the moment of decoration by Enver Hoxha

'Filmi i ngjante jetës së tij', Robert Ndrenika flet për momentin e dekorimit nga Enver Hoxha

XING

'Filmi i ngjante jetës së tij', Robert Ndrenika flet

Robert Ndrenika ka dhënë një intervistë për "Zë me Mirën", podcast me Mira Kazhanin ku është ndalur në shumë momente kyçe të jetës së tij. Aktori i mirënjohur, i cili nuk jep pothuajse kurrë intervista, ka rrëfyer për momentin e dekorimit nga Enver Hoxha.

Ai ka treguar se politikani e kishte pëlqyer shumë filmin “Koncert në vitin `36”, e sidomos rolin e tij. 

"Ka qenë tek filmi “Koncert në vitin `36”. Ai siç duket e pa atë film, i cili edhe sot e kësaj dite, më falni për mungesën e modestisë, ju them që është nga filmat më të mirë shqiptarë. Enver Hoxha e pëlqeu filmin dhe veçanërisht rolin. Se pse, kam bërë shumë pyetje me veten time dhe kam arritur në përfundime të tilla që konportimi im në film, pamja i ngjante dhe jetës së tij. E kam vënë re në fotografira në kohën e Zogut, ashtu ishte. I krehur ashtu. Mbante edhe bastun siç mbajmë ne tek filmi “Koncert në vitin 1936”. Të mbaje bastun, i ri, në ato kohëra, ishte e modës. Siç është sot blu xhinsi, bastuni ka qenë i modës. Ose miqësia që ka pasur në jetë me Tefta Tashko Koçon dhe filmi i kushtohet edhe Tefta Tashkos. Ndoshta kjo gjë…", është shprehur aktori. 

'Filmi i ngjante jetës së tij', Robert Ndrenika flet