29 Janar 2023, 20:31

8 arsye pse meshkujt shpesh preferojnë femrat më të mëdha se vetja

XING

8 arsye pse meshkujt shpesh preferojnë femrat më të mëdha se
Priyanka Chopra (40) dhe Nick Jonas (30)

Kur bëhet fjalë për marrëdhënie të shëndetshme dhe përmbushëse, shumica e njerëzve priren të duan të njëjtat gjëra: respekt, ndershmëri dhe besnikëri. Por kur bëhet fjalë për partnerët që zgjedhim, ekziston një formulë më unike e bazuar në psikologjinë tonë individuale. Është duke u bërë një zakon që burrat e rinj të tërhiqen nga gratë më të mëdha se vetja dhe ka arsye të bazuara në shkencë për këtë zgjedhje.

1.Vetëbesimi është çelësi - Të gjithë ne kemi përjetuar tërheqje ndaj dikujt për shkak të mënyrës se si e mbajnë veten. Ashtu si disa vajza tërhiqen nga djemtë e këqij për sigurinë e tyre në vetvete, meshkujt priren të favorizojnë femrat më të mëdha se vetja për shkak të vetëbesimit të tyre. Vetëbesimi është çelësi dhe psikologët besojnë se vetëbesimi i lartë i bën njerëzit të dashurohen menjëherë. Sa më shumë të rritemi, aq më shumë mësojmë ta duam veten, duke e bërë një femër me moshë më tërheqëse për dikë më të ri.

2.Inteligjenca është tërheqëse - Psikologjia shpjegon se një burrë adhuron një grua që mund t'i mësojë gjëra të reja, duke ndezur dëshirën e tij për të mësuar. Disa burra preferojnë të dalin me gra më të mëdha, sepse besojnë se mund të ofrojnë më shumë biseda intelektuale dhe emocionuese sesa papjekuria e vajzave më të reja. Burrat kanë një ndjenjë arritjeje kur e dashura e tyre më e madhe t'i shohë interesantë dhe të mençur. Një marrëdhënie e shëndetshme kërkon një partner që mund të mbajë, të vazhdojë dhe të fillojë një komunikim të mirë, kështu që burrat priren të mendojnë se kanë më shumë gjasa ta gjejnë këtë tek një partnere më e madhe.

3.Stabiliteti Financiar – Edhe pse meshkujt shpesh përpiqen të identifikohen si dominues në një marrëdhënie, në fakt është vërtetuar psikologjikisht se shumica e meshkujve e shohin tërheqëse kur partnerja e tyre bëhet dominante. Burrave u pëlqen ideja që një grua më e madhe se ato që është e suksesshme do të ketë kontrollin.

4.Përvoja e jetës - Sa më shumë kalojnë vitet, aq më shumë ke përvoja. Për shkak të këtij korrelacioni midis moshës dhe eksperimentimit, psikologjia shpjegon se burrat i pëlqejnë gratë më të mëdha, sepse ato e dinë se çfarë po bëjnë në jetë dhe në dhomën e gjumit. Një grua me përvojë i ka kaluar tashmë sprovat dhe mundimet e rinisë së saj. Në vend që të ushtrojë presionin dhe stresin e rritjes te partneri i saj, ajo mund t'i mësojë atij atë që ka parë dhe mësuar tashmë.

5.Pjekuria - Psikologjia thotë se burrat kërkojnë gra më të mëdha se vetja për shkak të reputacionit të tyre se janë të pjekura emocionalisht. Meshkujt besojnë se një partnere më e madhe ka më pak gjasa të nxisë dramë ose konflikte të panevojshme në marrëdhëniet e tyre. Një partnere që kupton, kontrollon dhe komunikon emocionet dhe ndjenjat e saj, do të ndihmojë gjithashtu të udhëzojë partnerin e saj më të ri se si të kalojë nga një i dashur lozonjar në një partner të përkushtuar seriozisht.

6.Nuk do të luajë lojëra - Sipas psikologjisë, një nga arsyet kryesore që meshkujt tërhiqen nga femrat më të mëdha është për shkak të idesë se ato tashmë e dinë se çfarë duan, duke përmbushur dëshirën e tyre për stabilitet. Shumë të rinj kalojnë vitet e tyre duke eksperimentuar me lloje të ndryshme partnerësh dhe duke eksploruar marrëdhënie të ndryshme për të mësuar se çfarë u pëlqen dhe çfarë nuk u pëlqen. Por, një mashkull që ka kaluar këtë fazë të jetës do të dëshirojë një partnere që të jetë gati të sistemohet në vend që të luajë lojëra.

7.Kujdesi - Çdo person kërkon diçka të ndryshme tek partneri. Studimet kanë arritur në përfundimin se gratë më të mëdha janë të përshtatshme për burrat që janë në kërkim të një partnereje që mund t'i mbështesë emocionalisht, fizikisht dhe financiarisht. Teoritë e Sigmund Frojdit zbulojnë se djemtë e rinj përjetojnë tërheqje ndaj nënave të tyre gjatë gjithë fëmijërisë. Duket se kjo teori e fillimit të shekullit të 20 mbetet deri diku e vërtetë sot, duke shpjeguar pse burrat dëshirojnë kujdesin e nënës dhe qëndrimet e nënës nga të tjerët.

8.Udhëheqja - Rezulton se burrat priren të kërkojnë përfitime në partneritetet e tyre me gratë. Ndërsa dashuria e të rinjve është argëtuese dhe emocionuese, rezulton se disa burra priren të duan më shumë sesa thjesht romancë në jetën e tyre. Sipas psikologëve, disa meshkuj kanë lindur për të kërkuar një partnere që mund t'ua bëjë jetën më të thjeshtë dhe më të lehtë.

Burimi: Higher Perspective Përshtati: xing.al