8 Shkurt 2023, 21:16

Vajzat që qëndrojnë beqare për një kohë të gjatë, janë më të lumturat – thotë studimi

XING

Vajzat që qëndrojnë beqare për një kohë të

Sipas një studimi vajzat që kanë qenë beqare për periudha të gjata kohore, kanë një tjetër një nivel kënaqësie, nëse mund të themi lumturi të plotë. Arsyeja e saktë e lirisë së tyre emocionale është e vështirë të përcaktohet, por ekziston një ndjenjë e padiskutueshme, nëse jo e pamohueshme, e rehatisë së qetë që mungon disi tek vajzat apo gratë në marrëdhënie serioze romantike.

Megjithëse arsyet e këtij fenomeni janë të paqarta, disa spekulime sugjerojnë disa mundësi.

Vajzat që qëndrojnë beqare për një kohë të

Ndoshta këto vajza janë aq rehat beqare, sa çdo gjë tjetër do të ishte e panatyrshme. Ose ndoshta kanë qenë në një lidhje dhe e kanë gjetur veten të braktisur dhe të vetmuar. Ose ndoshta më në fund vendosën të bëjnë një pushim nga takimet romantike.

Pavarësisht nga arsyeja, femrat që mbeten beqare për periudha të mëdha kohe, përfundimisht janë më të lumturat.

Vajzat që qëndrojnë beqare për një kohë të

Një tipar i dukshëm i këtyre vajzave është rehatia personale jo vetëm me veten, por rehati me mungesën e intimitetit në jetën e tyre të përditshme. Ato nuk janë thjesht të kënaqura me vetminë; përqafojnë heshtjen dhe qetësinë e momentit. Kur bëjnë jetën e tyre të përditshme dhe rutinat e përditshme, vajzat beqare kanë më shumë gjasa të përqendrohen në thelbin e momentit në vend që të dëshirojnë të kenë dikë pranë tyre për ta ndarë atë. Kalimi i një nate në shtëpi, ngrënia e drekës në një restorant ose shikimi i një filmi për to nuk është vetmi, por aventurë solo.

Vajzat që qëndrojnë beqare për një kohë të

Vajzat që qëndrojnë beqare për periudha të gjata kohore, janë më të lumturat për shkak se mungesa e një njeriu tjetër të rëndësishëm, i lë të lira të ndjekin qëllimet dhe ambiciet e tyre pa hezitim. Po, është egoiste, por ato e konsiderojnë këtë një formë egoizmi vetëmohues. Duke sakrifikuar shpërblimet fizike dhe emocionale që mund të sjellë një marrëdhënie romantike afatgjatë, ato fitojnë atë lloj lirie të vërtetë që i shpëton shumicës së vajzave të tjera.

Vajzat që qëndrojnë beqare për një kohë të

Duke ndjekur atë që duan në lidhje me karrierën, hobi dhe mirëqenien personale me pasion dhe përkushtim të palodhur, këto vajza janë fituese.

Dashuria e gjetur në një marrëdhënie romantike nuk është e vetmja lloj dashurie që një person mund të gjejë, dhe vajzat që shmangin marrëdhëniet afatgjata e dinë këtë më mirë se kushdo.

Në vend që të ndjekin djemtë, ato zgjedhin të ndjekin ëndrrat e tyre, gjë që ne të gjithë duhet të aspirojmë, pavarësisht nëse jemi në një lidhje.

Jo vetëm që nuk ka asgjë të keqe me këtë qasje ndaj jetës, por ka edhe shumë të drejta në të.

Vajzat që qëndrojnë beqare për një kohë të

Femrat që janë beqare për periudha të gjata kohore nuk e përçmojnë domosdoshmërisht të bëjnë jetë beqare, ato e shijojnë atë! Në vend që të kenë frikë se mos martohen kurrë, ato gjejnë frymëzim në lirinë e një udhëtimi solo.

Përvoja që këto vajza kanë me beqarinë për një kohë të gjatë, i bën më të forta dhe më të sigurta në atë që presin nga një marrëdhënie. Ato  vendosin qëllime dhe standarde të qarta për mënyrën se si shpresojnë të trajtohen dhe çfarë lloj partneri duan të kenë.

Si rezultat, këto vajza gjejnë lumturinë sepse ato tashmë kanë një burim unik të kënaqësisë së brendshme që lejon që ndjekja e kënaqësisë me një tjetër të jetë një luks, jo një domosdoshmëri.

Duke vendosur standarde të larta bazuar në forcën e tyre, dhembshurinë dhe vetëbesmin e tyre, ato e kuptojnë plotësisht kuptimin e lumturisë.

Burimi: Higher Perspectives